juli, 2024

ActiviteitWorkshop19:30 - 22:00(GMT+02:00) 11jul19:3022:00Ontdek je kracht & zachtheid in het omgaan met dementieWorkshop door Eveline Helmink

Info

Hoe kun je liefdevol omgaan met de dementie-diagnose van iemand die je lief is? Hoe ontwikkel je kracht en zachtheid, oog in oog met dementie?

Voor deze workshop bij de Hoorneboeg heeft Eveline zich speciaal laten inspireren door de eeuwenoude omgeving van de Hoorneboeg. Aan de hand van de metafoor van het bos en de boom, ga je samen op een innerlijke reis. De wortels staan hierbij voor het voeden en aarden, de stam voor stabiliteit en kracht in het hier en nu en de takken symboliseren veerkracht en moed voor de toekomst. Met haar eigen verhaal als startpunt en kennis en inzichten over (omgaan met) dementie als handvaten werkt Eveline inmiddels een aantal jaar met lotgenoten. Vanuit haar ervaring als coach-counselor gebruikt Eveline inspirerende werkvormen. Mensen die eerder een workshop bij Eveline hebben gevolgd, ervaren het samenzijn rondom het thema dementie als een troostende en bekrachtigende omhelzing. 

Wat kun je verwachten?

 • Ervaringen delen: kom in contact met anderen, deel wat je bezig houdt en leer van elkaars verhalen. 
 • Inzicht krijgen: krijg een beter begrip van wat omgaan met dementie is en ontdek nieuwe benaderingen. 
 • Praktische tips: ontvang waardevolle handvatten die je helpen staande te blijven in de dagelijkse uitdagingen. 
 • Ondersteuning vinden: ervaar erkenning, warmte en begrip in een veilige, besloten setting.
 • Momenten van verstilling: door rust en reflectie wordt je geest weer helder en gaat nieuwe energie stromen.

Deze workshop is een hart onder de riem en een uitnodiging om samen de blik naar binnen te richten. Al ervaar je maar even dat je niet alleen bent op deze reis. Dementie wordt wel een ‘stille epidemie’ genoemd, omdat het zich vaak achter de voordeur afspeelt, maar mensen met dementie en de mensen om hen heen vormen samen een groot, onzichtbaar web. Laten we het zichtbaar maken voor elkaar. 

Tijdstip

11 juli 2024 19:30 - 22:00(GMT+02:00)

Tarieven

Wil jij graag bij deze workshop zijn? Je bent meer dan welkom.

 

Een kaartje kost €49,50 incl. koffie, thee en iets lekkers.

Koop tickets

koop hier je tickets

 

Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

 • Welkom vanaf: 19.00 uur
 • Starttijd: 19.30 uur
 • Eindtijd: 22.00 uur
 • Locatie: Heizaal
 • Door wie: Eveline Helmink
 • Taal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Dat kan meteen als je je kaartje koopt, of klik hier.

Over de organisatie

Over Eveline Helmink

Eveline Helmink is oud-hoofdredacteur van het succesvolle mediamerk Happinez. Als auteur schreef zij de internationaal vertaalde boeken het Handboek voor Mindere dagen (2018) en Niet vergeten (2021). Beiden over de wonderlijke schoonheid van imperfectie en de rafelrandjes van het leven. Eveline werkt als coach, counselor, schrijver en spreker. Omgaan met dementie is één van de thema’s die haar na aan het hart liggen. Haar moeder overleed in 2022 na een ziekteproces van tien jaar aan jongdementie. Sindsdien zet ze zich in voor anderen die zich oog en oog met deze diagnose staande houden, zoals Alzheimer Nederland en regionale zorginstellingen.

Scroll naar boven