mei, 2024

ActiviteitLezing,Uitgelicht20:00 - 21:30(GMT+02:00) 22mei20:0021:30OP NAAR EEN GEESTELIJK GEZONDE SAMENLEVINGLEZING DOOR JIM VAN OS

Info

“Waarom stijgen de cijfers rondom psychisch lijden en wat kunnen we hier als maatschappij aan veranderen?” Op deze vragen krijg je antwoord tijdens de inspirerende lezing van Jim van Os over geestelijke gezondheid.

Ontdek hoe recent onderzoek uit Nederland en vele andere landen wijst op een alarmerende en wereldwijde toename van psychische problemen onder jongeren.

Jim van Os verkent de rol van sociaaleconomische verschillen, de impact van sociale media en de uitdagingen van een neoliberale samenleving op ons welzijn. Samen zoomen we in op de kracht van onderzoeken die zich focussen op het bevorderen van gezondheid en het opbouwen van veerkracht binnen gemeenschappen. In plaats van onderzoeken die zich enkel en alleen richten op het behandelen van ziekten.

Sluit je bij ons aan voor een boeiende discussie over hoe we een meer inclusieve, ondersteunende en geestelijk gezonde samenleving kunnen vormgeven .

Tijdstip

(Woensdag) 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Tarieven

Wil jij graag bij deze lezing zijn? Je bent meer dan welkom.
Een kaartje kost €29,50 incl. koffie en thee.

 

Eet je vooraf gezellig een hapje mee? 
Een kaartje mét diner bij restaurant Bij de Tuinman kost €54,50 excl. de drankjes.
Het diner bestaat uit een klein hapje vooraf en een overheerlijke Tuinmansdaghap.
Je kunt vanaf 18.00 uur aanschuiven. Om 18.30 wordt het diner geserveerd.

Koop tickets

koop hier je tickets

 

Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Welkom vanaf: 19.30 uur
  • Starttijd: 20.00 uur
  • Eindtijd: 21.30 uur
  • Locatie: Heizaal
  • Door wie: Jim van Os
  • Taal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Dat kan meteen als je je kaartje koopt, of klik hier.

Over de organisatie

Over Jim van Os

Jim van Os is Hoogleraar Psychiatrie en Voorzitter van de Divisie Hersenen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Sinds 2011 is hij lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Jim is gasthoogleraar aan het Institue of Psychiatry van het King’s College in Londen en is daar sinds 2016 benoemd tot fellow. Hij is bijzonder geïnteresseerd in het psychisch lijden van mensen dat over grenservaringen gaat die ieder van ons kan ontwikkelen. Psychisch lijden gaat niet over ziekten in het hoofd maar over welke uitdagingen je ondervindt in het dagelijks leven.

Meer informatie

Meer over Jim van Os
Scroll naar boven