oktober, 2024

ActiviteitLezing20:00 - 21:30(GMT+02:00) 02okt20:0021:30Psychiatrie: de beleveniswereld van de mensLEZING DOOR Floortje Scheepers

Info

Overmatige gevoelens van angst, verwarring, woede of verdriet met soms bijbehorend gedrag noemen we ook wel psychische ontregeling. Lange tijd werd gedacht dat psychische ontregeling vergelijkbaar was met ontregelde suikers bij diabetes. Iets wat je kunt meten in het individu en generaliseren en dus ook genezen als objectieve ziekte. Maar de menselijke psyche bestaat uit ontelbare unieke interacties van een persoon met de wereld. Die ervaringen zijn grotendeels niet meetbaar.

Floortje Scheepers neemt je tijdens haar lezing ‘Psychiatrie: de beleveniswereld van de mens’ mee in de geesteswereld van de mens. Die geesteswereld kan gekleurd zijn door trauma, verlies of andere impactvolle gebeurtenissen maar wordt ook constant beïnvloed door de mensen die ons omringen. De sporen die ervaringen nalaten bepalen hoe we naar de wereld en onszelf kijken en hoe wij omgaan met anderen. Door dit samen beter te begrijpen creëren we begrip voor onszelf en elkaar. En dat is nodig om je veilig te voelen en onderdeel van de samenleving. Door meer stil te staan bij ervaringen van mensen kunnen we elkaar beter begrijpen en zien.

Tijdstip

2 oktober 2024 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Tarieven

Wil jij graag bij deze lezing zijn? Je bent meer dan welkom.

 

Een kaartje kost €29,50 incl. koffie en thee.

Koop tickets

koop hier je tickets

 

Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Welkom vanaf: 19.30 uur
  • Starttijd: 20.00 uur
  • Eindtijd: 21.30 uur
  • Locatie: Heizaal
  • Door wie: Floortje Scheepers
  • Taal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Dat kan meteen als je je kaartje koopt, of klik hier.

Over de organisatie

Over Floortje Scheepers

Floortje Scheepers is (kinder- en jeugd)psychiater en hoofd van de afdeling psychiatrie in het UMC Utrecht. Ze is hoogleraar innovatie in de GGZ en vanuit die rol betrokken bij verschillende innovatieprojecten die zich richten op het veranderen van de GGZ. Projecten als de verhalenbank psychiatrie, netwerkzorg, de netwerkintake en het gebruik van klinische data om inzicht te krijgen in wat voor wie werkt. Floortje promoveerde in Utrecht. Na een aantal jaren te hebben gewerkt bij Karakter Kinder en jeugdpsychiatrie en het Radboud UMC keerde zij in 2010 terug naar het UMC Utrecht.

 

Naast haar werk voor het UMC Utrecht is Floortje lid van de raad voor Volksgezondheid en samenleving en voorzitter van de kwaliteitsraad van het ZorgInstituut Nederland.

Scroll naar boven