September, 2024

ActiviteitLezing20:00 - 21:30(GMT+02:00) 10sep20:0021:30Achterblijven na zelfdodingLEZING DOOR Margot van Rijn

Info

Nabestaanden na zelfdoding blijven vaak achter met intense en soms tegenstrijdige emoties, zoals schuldgevoel, verdriet, schaamte, opluchting of boosheid. Niet zelden is er ook sprake van indringende vragen. Waarom heeft hij/zij dit gedaan? Had ik dit kunnen voorkomen? Kan ik afscheid nemen? Hield hij/zij nog wel van mij?

Ervaring leert dat mensen in de omgeving van de nabestaanden het vaak moeilijk vinden om iets te zeggen over de zelfdoding, geneigd zijn het onderwerp te mijden of er juist een nadrukkelijke mening over hebben. Ook professional kunnen zich ongemakkelijk voelen. Want waar doe je verstandig aan? Wat kun je wel en niet zeggen? Hoe maak je pijnlijke dingen bespreekbaar? Hoe ga je om met je eigen oordelen en emoties?

Tijdens de lezing vertelt Margot van Rijn over haar persoonlijke en professionele ervaringen en zal zij stilstaan bij bovengenoemde thema’s. Hoe anders is rouw na zelfdoding, wat kun je doen voor een nabestaande en hoe betrek je kinderen in dit proces?

Tijdstip

10 September 2024 20:00 - 21:30(GMT+02:00)

Tarieven

Wil jij graag bij deze lezing zijn? Je bent meer dan welkom.

 

Een kaartje kost €29,50 incl. koffie en thee.

Koop tickets

koop hier je tickets

 

Kun je er onverwachts toch niet bij zijn? Probeer dan je ticket aan iemand anders door te geven. Ruilen of retourneren is helaas niet mogelijk.

Programma

  • Welkom vanaf: 19.30 uur
  • Starttijd: 20.00 uur
  • Eindtijd: 21.30 uur
  • Locatie: Clubhuis in de Villa (begane grond)
  • Door wie: Margot van Rijn
  • Taal: Nederlands

Parkeren

We verzoeken je vriendelijk om wandelend, met de fiets, of met OV te komen. Het aantal parkeerplekken is beperkt én we houden uiteraard graag rekening met de mooie natuur! Kom je toch met de auto? Een parkeerplaats kun je alleen vooraf online reserveren. Dat kan meteen als je je kaartje koopt, of klik hier.

Over de organisatie

Over Margot van Rijn

Margot is als rouwtherapeut werkzaam in haar praktijk Verlies & Leven. Zij begeleidt kinderen, jongeren en gezinnen die te maken krijgen met ziekte, overlijden en afscheid. Daarnaast verzorgt Margot workshops, lezingen en trainingen op het gebied van rouw vanuit Centrum Duo en is zij als trainer verbonden aan het Expertisecentrum Omgaan met Verlies. In 2011 overleed Margots geliefde onverwacht door zelfdoding en bleef zij achter met kinderen van 4 en 2 jaar. Margot wordt als rouwtherapeut veel geconsulteerd voor vragen rondom zelfdoding. Margot voelt een diepe overtuiging over het belang van openheid over verlies en pijn.

Scroll naar boven